Cynamonowe ludziki
Cynamonowe ludziki, to nic innego, jak cynamonowe kruche ciasteczka.
Są idealne na co dzień i na Święta. Dzięki nim unosi się cudowny
zapach cynamonu w całym domu. Mogą stanowić idealny
dodatek do kawy, bądź kakao w mroźne, zimowe dni.
Składniki:
200 g mąki
120 g zimnego masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
Dodatkowo:
lukier, polewa czekoladowa, itd.
Dodatkowo:
lukier, polewa czekoladowa, itd.
Przygotowanie:
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce minimum 1 godz.
Po schłodzeniu wałkować na grubość około 2 mm i wycinać kształty ludzików (bądź inne dowolne kształty).
Piec około 8-10 min do zarumienienia w temperaturze 180 st. Wystudzić, ozdobić i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz